Dexem

Komplett produktserie som behandlar symtom vid eksem och andra former av irriterad hud.

Dexem kan användas vid alla typer av eksem och torr eksemhud oavsett ställe på kroppen. Dexem är effektiv mot klåda och kan även användas på andra typer av hudproblem med inslag av irritation och klåda. Då Dexem innehåller flera mjukgörande och återfuktande ämnen har den även en mjukgörande effekt.

Dexem Creme 30 g och 60 g - Små hudområden

För behandling av små hudområden utsatta för eksem eller irritation.

Dexem Head - Klåda i hårbotten

För behandling av klåda och irritation i hårbotten.


Vad gör Dexem?

Lindrar klåda - Förebygger infektioner - Mjukgör och återfuktar

  • Behandlar symtom vid eksem och andra allergiska hudreaktioner.
  • Lindrar klåda och behandlar skadad, rodnad och torr hud.
  • Stödjer hudens naturliga läkeprocesser och motverkar infektion.
  • Mjukgör och återfuktar huden.

Vad innehåller Dexem?

Dexem är baserad på det patenterade bioaktiva 2QR-komplexet, som bygger på långa polysackaridkedjor som utvinns ur växten Aloe Barbadensis. Dexem innehåller inga ingredienser av animaliskt ursprung.


Så fungerar Dexem

Lindrar klådan

Klåda är det vanligaste symtomet vid eksem. Klådan leder till rivning som i sin tur underhåller och förvärrar inflammationen i huden varvid klådan ökar ytterligare. Att snabbt lindra klådan är därför en mycket viktig egenskap så att inte eksemet förvärras eller riskerar att bli infekterat. Dexem verkar lindrande och klådstillande, vilket inte bara förhindrar eksemet att förvärras på grund av rivning, utan är även av stor betydelse för exempelvis ostörd nattsömn.

Förebygger infektioner

Alla eksem kan angripas av bakterier, oftast stafylokocker eller streptokocker, och då bli infekterade. Att minska mängden svampar och bakterier är därför en viktig del i behandlingen av symtom vid eksem och andra hudirritationer.

Dexem innehåller det bioaktiva 2QR-komplexet. Dess polysackaridkedjor har den unika förmågan att fästa vid skadliga bakterier, som då blockeras så att hudens celler skyddas från angrepp. Genom att minska den bakteriella belastningen och optimera förhållandena på huden hjälper Dexem huden att återgå till sitt friska tillstånd. Dexem motverkar alltså att eksemet blir infekterat.

Dexem Creme innehåller också zink, som man vet har betydelse för hudens läkeprocess, särskilt vid sårläkning och återhämtning efter irritation

Köp online

Dexem köper du enkelt och smidigt online.

  • Dela